Årets artister – Christmas on ice 2018

Kalle Moraues: En klassiskt skolad violinist med sitt hjärta i folkmusiken, älskad av ung som gammal inte bara för sin musikalitet utan också för sin stora scenpersonlighet. Genom TV  känner vi honom i programledarrollen i ”Så ska det låta” och ”Moraueus med mera”. Otaliga är de julshower han varit med i tillsammans med Sveriges artistelit, men det är första gången vi får vara med om det unika mötet mellan Kalle och konståkare på isen! Vi är stolta och glada över att ha med Kalle Moraeus i laguppställningen den 22 december!

Lisa Miskovsky: Med drygt 200 000 sålda album är Lisa Miskovsky en av musik-Sveriges största namn och låtskrivare. Lisa har sålt guld och platinaskivor, toppat albumlistor och mottagit fem Rockbjörnar, otaliga grammisnomineringar och vunnit två Grammis. Att hon dessutom är god vän med Kalle Moraeus är en garant för stjärnsprakande musikalisk kemi på scenen under Christmas on Ice!  © Andreas Nilsson

Dennis Kalla: Singer/songwriter från Kiruna som inte lämnar sin publik oberörd. ”Kastar lyssnaren mellan finstämt och storslaget på det där kittlande sättet” skrev Aftonbladet i en recension. I våras spelade han som en av få utvalda svenska akter på en av världens största braschfestivaler ”SXSW” i Austin, Texas. Alexander Majorov, konståkningsstjärna på isen, hörde Kalla på en sommarfestival redan för tre år sedan och önskade honom som artist till Christmas on Ice – för att få chans att tolka musiken på isen.  I år blir det verklighet!

Alexander Majorov: Har i många år varit fixstjärna inom svensk konståkning. Den senaste tävlingssäsongen blev en stor besvikelse då SOK inte lät honom åka till OS, detta trots att han med marginal klarat kvalificeringspoängen och kom 6:a på EM. Beslutet väckte en folkstorm både nationellt och internationellt och Majorov i sitt livs form tog beslutet att trots att fortsätta en tävlingssäsong till. Det innebär att publiken än en gång får njuta av en av världens stora atleter under Christmas on Ice!

Karin Paulin: Hon är del av Norrbottensteaterns ensemble och en av dess mest profilerade skådespelare, med starkt sceniskt uttryck men dessutom en musikalitet och sångröst som kryper in djupt under skinnet. Att få ha med Karin Paulin på scenen  i Christmas on Ice är något av en konstnärlig dröm – som vi är stolta och glada att få bjuda publiken på! (Foto: Dick Ask)

Nikolaj Majorov: 18 år gammal är han svensk konståknings stora hopp på herrsidan. Han är juniorlandslagsåkaren som hela tiden tränat med sin storebror Alexander som förebild, men har sina helt egna, unika kvaliteter som konståkare, med ett konstnärligt uttryck på isen som skulle kunna  väcka avund hos redan etablerade världsåkare. Nikolaj förutspås en stor framtid som tävlingsåkare – men det är kanske på showisen framför en stor publik han trivs som allra bäst. Ta chansen att njuta av en sann ung konstnär på isen!

On Duty Gospel: En kör från Piteå med sitt ursprung i musikhögskolan där de flesta av medlemmarna har studerat. Många har därutöver studerat på särskild gospelutbildningar i såväl Sverige som USA. Den gemensamma kompetensen när det handlar om att få det att svänga är således såväl djup som bred, för att inte tala om lusten till att dela med sig av den glädje som gospelmusiken sprider.  Är det några som kan få taket att lyfta i arenan den 22 december så är det On Duty Gospel!

Luleå Konståkningsklubb: Klubben har vuxit fram under ledning av huvudtränaren Alexander Majorov, som efter sin karriär som både tävlingsåkare och tränare i St.Petersburg  har ett anseende som en av världens bästa konståkningstränare. Tillsammans med sin fru Irina Majorova, koreograf och konstnärlig ledare för Christmas on Ice, har han byggt upp en klubb där skridskoåkning med kvalitet och glädje på isen är ledstärnor. Var säkra på att varenda konståkare, liten som stor, ger sitt allt till publiken under Christmas on Ice 2018!

Stefan Gunnarsson: Precis som förra året är han den självskrivna kapellmästaren, som med sin breda musikaliska kompetens och lyhördhet är en kvalitetsstämpel för den musikaliska kvalitén, tillsammans med vårt eminenta husband med några av länets bästa musiker (Johan Englund, trummor, Mathias Jansson, bas, Fredrik Lundgren, gitarr). Stefan blev känd för den breda allmänheten som en av lagledarna i SVT:s underhållningsprogram Så ska det låta. Under Christmas on Ice 2018 är han inte bara den som håller ihop den musikaliska helheten, vi får även njuta av hans kapacitet som sångare.

Luleå hockeyförening: För femte året samarbetar Luleå konståkningsklubb med Luleå hockey och deras framgångrika J20-lag. Det har blivit en uppskattad och bejublad tradition att se hockeyspelarna under Christmas on Ice. De är vana vid tuffa tag på hockeyplanen under match, men koreograferade shownummer är en helt annan typ av utmaning. De är värda publikens jubel för sitt mod!

Clara Callne: Efter en framgångsrik tävlingskarriär blev Clara professionell konståkare ombord på Royal Carribeans kryssningsfartyg. Efter ett par säsonger har Clara ”gått i land” denna höst, för att studera till psykolog med idrottsinriktning. Men konståkning, det fortsätter hon att åka – för kärleken till sporten har inte bleknat och den vill hon dela med sig av till publiken i Christmas on Ice!

Eldartisterna Illumina:  Har blivit del av vår stadiga ensemble i Christmas on Ice – vi har svårt att tänka oss en show utan den särskilda stämning som deras suggestiva eldnummer skapar! De har dessutom, genom samarbete med våra skickliga konståkare, skapat en i Sverige unik genre med eldkonst på is. Därför är vi stolta över att ännu en gång välkomna dem till Luleå med nya överraskande grepp som får Christmas om Ice 2018 att gnistra och spraka.

Juulia Turkkila och Matthias Versluis: För första gången i Luleå och på Christmas on Ice kan vi ge publiken isdans  av hög internationell klass! Vi presenterar stolt Juulia Turkkila och Matthias Versluis från Helsingfors. För fyra år sedan var de båda finska nationella mästare i singelåkning, men 2016 bestämde sig dessa skridskoskickliga konståkare att satsa på isdans som ett par. Kurvan går brant uppåt och redan på sitt första nationella finska mästerskap knep de en silvermedalj. Nu är spänningen stor – vilken av våra stora artister (Kalle Moraeus, Lisa Miskovsky, Karin Paulin eller Dennis Kalla) blir det som ackompanjerar isdans av rang? Svar den 22 december!

Betty Callne: Konståkningen fick henne att upptäcka lusten att beröra genom konst och träningen i Luleå KK var en bra skola inför  American Academy of Dramatic Arts, där hon nu studerar sitt andra år. Direkt från New York kommer Betty Callne hem till Norrbotten, för att göra comeback i Christmas on Ice som sångerska på is. Och hon gör det i ett nummer som manar oss alla till att hitta kraften och inspirationen att följa våra drömmar och stå upp för de vi är.

Log in with your credentials

Forgot your details?

Hoppa till verktygsfältet