Årets artister – Christmas on ice 2018

Kalle Moraues: En klassiskt skolad violinist med sitt hjärta i folkmusiken, älskad av ung som gammal inte bara för sin musikalitet utan också för sin stora scenpersonlighet. Genom TV  känner vi honom i programledarrollen i ”Så ska det låta” och ”Moraueus med mera”. Otaliga är de julshower han varit med i tillsammans med Sveriges artistelit, men det är första gången vi får vara med om det unika mötet mellan Kalle och konståkare på isen! Vi är stolta och glada över att ha med Kalle Moraeus i laguppställningen den 22 december!

Sofia Jannok: Född och uppvuxen i Sapmi bär hon vidderna i sin unika röst, vare sig hon jojkar eller sjunger på svenska eller engelska. Årets artist på Folk- och världsmusikgalan 2014 är bara ett exempel på hennes många utmärkelser. I och med den svensk-franska TV-serien Midnattssol blev hon känd inte bara som sångerska och artist utan även som skådespelare. Oavsett den konstnärliga uttrycksformen är hennes signum stark integritet och stort engagemang. Vi ser fram emot att ta del av det under Christmas on Ice!

Dennis Kalla: Singer/songwriter från Kiruna som inte lämnar sin publik oberörd. ”Kastar lyssnaren mellan finstämt och storslaget på det där kittlande sättet” skrev Aftonbladet i en recension. I våras spelade han som en av få utvalda svenska akter på en av världens största braschfestivaler ”SXSW” i Austin, Texas. Alexander Majorov, konståkningsstjärna på isen, hörde Kalla på en sommarfestival redan för tre år sedan och önskade honom som artist till Christmas on Ice – för att få chans att tolka musiken på isen.  I år blir det verklighet!

Alexander Majorov: Har i många år varit fixstjärna inom svensk konståkning. Den senaste tävlingssäsongen blev en stor besvikelse då SOK inte lät honom åka till OS, detta trots att han med marginal klarat kvalificeringspoängen och kom 6:a på EM. Beslutet väckte en folkstorm både nationellt och internationellt och Majorov i sitt livs form tog beslutet att trots att fortsätta en tävlingssäsong till. Det innebär att publiken än en gång får njuta av en av världens stora atleter under Christmas on Ice!

Ekaterina Abancheva: Cirkuskulturen är stark i Ryssland och uppvuxen i cirkusfamilj var artistlivet en självklarhet för Ekaterina. Det var först en bit in i yrkeslivet som hon upptäckte sin alldeles egen nisch: Hon tog på sig skridskor och lämnade cirkusmanegen för världens isgalor. Artisteriet har tagit henne runt världen med de gnistrande silverringarna, men den 22 december blir det första gången hon uppträder i Sverige och så väl hon som vi ser fram emot mötet med publiken i arenan!

Nikolaj Majorov: 18 år gammal är han svensk konståknings stora hopp på herrsidan. Han är juniorlandslagsåkaren som hela tiden tränat med sin storebror Alexander som förebild, men har sina helt egna, unika kvaliteter som konståkare, med ett konstnärligt uttryck på isen som skulle kunna  väcka avund hos redan etablerade världsåkare. Nikolaj förutspås en stor framtid som tävlingsåkare – men det är kanske på showisen framför en stor publik han trivs som allra bäst. Ta chansen att njuta av en sann ung konstnär på isen!

On Duty Gospel: En kör från Piteå med sitt ursprung i musikhögskolan där de flesta av medlemmarna har studerat. Många har därutöver studerat på särskild gospelutbildningar i såväl Sverige som USA. Den gemensamma kompetensen när det handlar om att få det att svänga är således såväl djup som bred, för att inte tala om lusten till att dela med sig av den glädje som gospelmusiken sprider.  Är det några som kan få taket att lyfta i arenan den 22 december så är det On Duty Gospel!

Luleå Konståkningsklubb: Klubben har vuxit fram under ledning av huvudtränaren Alexander Majorov, som efter sin karriär som både tävlingsåkare och tränare i St.Petersburg  har ett anseende som en av världens bästa konståkningstränare. Tillsammans med sin fru Irina Majorova, koreograf och konstnärlig ledare för Christmas on Ice, har han byggt upp en klubb där skridskoåkning med kvalitet och glädje på isen är ledstärnor. Var säkra på att varenda konståkare, liten som stor, ger sitt allt till publiken under Christmas on Ice 2018!

Stefan Gunnarsson: Precis som förra året är han den självskrivna kapellmästaren, som med sin breda musikaliska kompetens och lyhördhet är en kvalitetsstämpel för den musikaliska kvalitén, tillsammans med vårt eminenta husband med några av länets bästa musiker (Johan Englund, trummor, Mathias Jansson, bas, Fredrik Lundgren, gitarr). Stefan blev känd för den breda allmänheten som en av lagledarna i SVT:s underhållningsprogram Så ska det låta. Under Christmas on Ice 2018 är han inte bara den som håller ihop den musikaliska helheten, vi får även njuta av hans kapacitet som sångare.

Luleå hockeyförening: För femte året samarbetar Luleå konståkningsklubb med Luleå hockey och deras framgångrika J20-lag. Det har blivit en uppskattad och bejublad tradition att se hockeyspelarna under Christmas on Ice. De är vana vid tuffa tag på hockeyplanen under match, men koreograferade shownummer är en helt annan typ av utmaning. De är värda publikens jubel för sitt mod!

Eldartisterna Illumina : Ifjol fick publiken för första gången stifta bekantskap med eldartisterna Illimina som med sina suggestiva eldnummer skapade en ny sorts stämning i arenan, som inte lämnade någon oberörd. Därför är vi stolta över att ännu en gång kunna presentera dem som del av vår show, med nya överraskande grepp som får jubileumsföreställningen att gnistra och spraka.

Betty Callne: Konståkningen fick henne att upptäcka lusten att beröra genom konst och träningen i Luleå KK var en bra skola inför  American Academy of Dramatic Arts, där hon nu studerar sitt andra år. Direkt från New York kommer Betty Callne hem till Norrbotten, för att göra comeback i Christmas on Ice som sångerska på is. Och hon gör det i ett nummer som manar oss alla till att hitta kraften och inspirationen att följa våra drömmar och stå upp för de vi är.

Log in with your credentials

Forgot your details?

Hoppa till verktygsfältet